Monday, January 29, 2007

Nekaj fotk iz Iraka






















V zadnji Mladini je, končno, izšla reportaža o iraškem mestu Kirkuk. Izbor fotografij v tiskani verziji je po mojem mnenju malce skop, zatorej vam tukajle objavljam še nekaj dodatnih fotografij, večina jih je bila v ožjem izboru tudi za tiskano verzijo.

Gre za zgodbo beguncev, ki zaradi situacije kakršna pač je v tem mestu, živijo na štadionu. družina na fotografiji, dejansko živi v slačilnici/stranišču štadiona.

Thursday, January 18, 2007

back home

evo, pa smo zopet doma... tale mesec v iraku je minil zelo hitro... bi človek rekel, da je mesec dni veliko, ampak ko enkrat začneš delat, gre čas kr hitro... dejansko nama ga je zmanjkalo oz. nisva mogla naredit vse kar sva hotela, tko da se bova definitivno vrnila tja. preveč zanimivih zgodb je še in treba je prikazti še kakšen drug pogled na celo situacijo v tej državi. ljudje preveč gledajo CNN in podobne kanale, ter sploh ne razumejo kaj dejansko se v državi dogaja. tudi meni se je razjasnila marsi katera stvar.

zdaj pa nazaj v vsakdan... kvarit fotoaparat na likih tipa Janez Janša! res žalostno...

Monday, January 01, 2007

Srecnga pa zdravg iz Iraka!!

evo, najzanimivejse novo leto doslej....

z erikom sva v seulejmaniji, novo leto sva pricakala pri AP-jevem fotografu, pri njemu doma, ime mu je Yahya Ahmed, pokazal mi je njegove fotke in moram reci, da gospod obvlada svojo obrt.
pravi profi, za AP pa pokriva celotni irask kurdistan!

evo, se vedno nobene fotke, lahko pa pricakujete reportazo, mislim da v naslednji stevilki MLADINE. reportazo, kako kristjani praznujejo bozic v vecinsko muslimanskem Iraku, kako muslimani praznujejo svoj najvecji praznik (klanje krave!!), ki se je zacel 30. in kako se praznuje novo leto, zanimivo, novega leta ne praznujejo kot mi, torej z 31. na 1. ampak se dobijo sele 1.1. in praznujejo prvi dan v novem letu....